Haberler

Tek kullanımlık cerrahi giysi ile yara enfeksiyon riskini azaltmak

Tek kullanımlık cerrahi giysi ile yara enfeksiyon riskini azaltmak
Cerrahi ameliyathanelerde mikrop transfer riskini en aza indirmek için, hastaların doğası, çevresi ve steril kıyafetlerin giyilmesi, operasyonun niteliğine bakılmaksızın, temel güvenlik önlemleridir. Enfeksiyondan korunmada hayati rolleri göz önüne alındığında, döküm malzemeleri ve ameliyathane kıyafetleri, Avrupa Standardı EN 13795`e tabi olarak üretim ve kalite testleri ile tıbbi ürünler olarak yasal olarak kabul edilmektedir.
Bir cerrah bir meslektaşına bir detay açıklıyor
Farklı operasyonların farklı enfeksiyon riski vardır. Yüksek düzeyde kan ve sulama sıvıları içeren uzun, karmaşık operasyonlar, yüksek dozlarda vücut sıvılarının beklenmediği daha kısa operasyonlarda, risk daha düşük olmasına rağmen en yüksek riski taşır.
 
Hijyen standartlarına dikkat edilerek ve normal antibiyotik profilaksisinin uygulanmasıyla bile, cerrahi alanda yakl. Elektif cerrahi prosedürlerin% 1-5`i. Etkilenen hastalar için bu, daha ciddi sonuçları olmasa bile, ağrılarının ve işlevsel kısıtlamalarının bir uzantısı anlamına gelir.
Hasta bakımı ve sağlık ekonomisi
Enfeksiyonun en aza indirgenmesi esas olarak hasta bakımı ile ilgilidir, fakat aynı zamanda hastanelerin sağlık ekonomisinde de temel bir husustur. ABD, Wisconsin Üniversitesi Hastanesi`nin bir çalışması, ameliyat sonrası postoperatif enfeksiyonları tedavi etmek için gerekli olan ilave yatış süresinin belirleyici bir maliyet faktörü olduğunu göstermektedir.
Tek kullanımlık ve Tekrar Kullanılabilir Malzemeler Bir cerrah çalışıyor
Örtülerde ve steril giysilerde kullanılan malzeme aynı zamanda sağlık ekonomisi konularını da gündeme getirmektedir. Dokuma olmayan kumaştan imal edilen örtü malzemeleri ve ameliyathane kıyafeti, malzeme güvenliği ve enfeksiyona karşı yüksek düzeyde ilgili koruma nedeniyle tekrar kullanılabilir tekstil sistemlerine sıklıkla tercih edilir. Her ne kadar bunlar en önemli nedenler olsa da, tek kullanımlık malzemelerin maliyet-yoğun bir girişim olan yeniden kullanılabilir tekstil sistemlerinin sofistike yeniden işlenmesi ihtiyacını ortadan kaldırmasıdır.
 
 
Tıbbi ürünler iki performans seviyesinde sınıflandırılmıştır: yüksek performans ve standart performans. Bu, döküm malzemelerinin ve ameliyathane kıyafetlerinin malzeme kalitesi ve ürün tasarımıyla ilgili cerrahi spesifik gereksinimlere tam olarak uyarlanabileceği anlamına gelir. Bu esneklik, hastanelerin düşük riskli operasyonlar için güvenli, düşük maliyetli standart performans örtüleri ve büyük miktarlarda vücut sıvıları içeren daha yüksek riskli operasyonlar için özel olarak uyarlanmış cerrahi önlükler seçmesine izin verir.
Tek kullanımlık ve tekrar kullanılabilir ürünler, tüm kullanım ömürleri için yeniden kullanılabilir ürünlere uygulanan güvenlik standartlarına tabidir. Üretimleri ve kalite testleri, Avrupa Standardı EN 13795`e tabidir. En önemli test yöntemleri, enfeksiyona karşı güvenilir koruma için gerekli olan malzeme özellikleriyle ilgilidir: parçacıkların serbest bırakılması (linting) (ISO 9073-10), sıvı penetrasyonuna karşı direnç (Avrupa) Standart EN 20811) ve ıslak mikrobik penetrasyon (Avrupa Standardı EN ISO 22610).
16 August 2021

Haberdar Olun

Bodygard ile ilgili yeniliklerden haberdar olmak için e-bültenimize kayıt olabilirsiniz.